סיבי הגואר-גאם הם רב סוכרים, מקורם בזרעי צמח הגואר. כאשר הסיבים באים במגע עם מים הם מתנפחים ויוצרים מעין רשת אשר מאטה את ספיגת השומנים והסוכרים שבמזון.
פקעות צמח הקונג'אק (Konjac) מכילות אחוז גבוה מאוד של הסיב התזונתי גלוקומנן (Glucomannan), אשר מסוגל לספוג עד פי 200 ממשקלו במים, הגלוקומנן סופח מים וגורם לתחושת שובע אמיתית בקיבה לאורך שעות ארוכות.
פולי קפה אשר לא עברו קלייה מכילים חומצה כלורוגנית - רכיב נוגד חמצון רב עוצמה הנלחם ברדיקלים חופשיים ומסייע לירידה במשקל והאצת קצב חילוף החומרים הטבעי של הגוף.
למחקר המדעי
המלון המר נפוץ בעיקר באזורים טרופיים,פרי טרופי זה מעודד הפרשה של ריריות וממריץ תהליכי עיכול, על ידי הגברה של הפרשת אנזימים, וויסות הפרשות חומצת הקיב וחיזוק של הפעולה הפריסטלטית.
סגולותיו הרפואיות של צמח הסרפד מוכרות בקרב מטפלים מזה מאות שנים, העלים ידועים ביכולותיהם בין היתר לעורר את פעולת מערכת העיכול ומערכות אחרות כמו כלי הדם ריריות ומערכות הנשימה.
גרסיניה הינו צמח טרופי שמוצאו בהודו, תמצית הפרי מכילה חומצה ההידרוקסי-ציטרית אשר מעכבת סינתזה של שומנים וכולסטרול, מפחיתה צריכה של מזון ומעודדת הפקת אנרגיה משומנים לעומת פחמימות.